PRIETENOASE CU MEDIULDoralnic Case din busteni

CASELE DIN LEMN – ARMONIE CU NATURA SI MEDIUL INCONJURATOR


Doralnic Grup va propune un concept de case prietenoase cu mediul (eco-friendly) prefabricate rapidPrietenosi cu mediul Eco Friendly

Casele din lemn prefabricate sunt construite astfel incat sa fie prietenoase cu mediul, cu intentia de a frana incalzirea globala pentru un mediu inconjurator mai verde. Casele noastre sunt proiectate pentru a satisface toate cerintele cumparatorilor rezidentiali, comerciali si institutionali, sustinand in acelasi timp pastrarea mediului curat si verde.
Casele de lemn prietenoase cu mediul, deci ecologice, sunt realizate din materiale naturale – lemn- fara a se utiliza substante periculoase, fiind reciclabile si biodegradabile- de aici si eticheta “ecologice”.
Cum este posibil? Ei bine, lemnul folosit in constructia caselor Doralnic Grup, necesita un nivel mai scazut de energie, avand un impact cu mult mai redus asupra mediului,  in comparatie cu metodele conventionale de constructie.

Un alt motiv pentru care lemnul este benefic, il reprezinta „amprenta” lasata de emisiile de dioxid de carbon care se reduce drastic, intrucat lemnul este un material ce retine CO2 din atmosfera, functionand asemenea unui filtru de aer.

Doralnic Grup prezinta o colectie de case din lemn frumoase, durabile, inovatoare si de inalta calitate, case prietenoase cu mediul. De la proiectare la constructie; casele Doralnic ofera solutii de constructie eco, utilizand doar lemn din paduri certificate.

Din punct de vedere ecologic, lemnul este cu un pas inainte fata de alte materiale de constructii.
Inspirate de natura, casele prefabricate din lemn aduc laolalta materialele naturale, rapid configurate. Acestea ofera urmatoarele caracteristici:

– aspect traditional
– materiale naturale, in loc de sintetice
– prietenoase cu mediul
– placute din punct de vedere estetic
– materiale refolosibile

Multi oameni interesati sa traiasca o viata sanatoasa, se straduiesc sa consume produse ecologice, sa faca miscare cat mai multa si chiar sa aibe case ecologice. Ce inseamna o casa eco-friendly si cat de usor este de realizat? Care sunt casele prietenoase cu mediul?
Exista mai multe aspecte diferite ale unei case, care au un impact asupra mediului. Fiecare dintre ele joaca un rol diferit si fac o diferenta enorma.

MATERIALE DE CONSTRUCTII
Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei case sunt materialele de constructie. De la fundatie pana la acoperis, fiecare parte a constructiei are un impact asupra resurselor planetei, intr-un fel sau altul. Pentru ca materialele de constructie sa fie prietenoase cu mediul, trebuie sa fie luate in considerare urmatoarele aspecte:

Durabilitatea
Multe materiale de constructii pot proveni dintr-o sursa durabila sau sunt create prin utilizarea resurselor regenerabile. Lemnul folosit in constructia caselor de lemn Doralnic, de exemplu, este cultivat si recoltat in conditii stricte. Cumpararea lemnului din aceste surse asigura incetinirea despaduririi si contribuie la mentinerea viitorului multor zone impadurite importante.

Materiale reciclate
Exista multe materiale folosite in constructia unei case, care provin din surse reciclate. Placile de parchet din lemn, acoperisul si elementele de interior sunt perfecte pentru a fi reutilizate si pot oferi, de asemenea, un aspect unic unei case.

Produse ecologice
La fel ca si materialele de constructie, este important sa verificati ca elemente, cum ar fi vopselele, grundul pentru lemn si alte produse decorative, sunt eco-friendly. Anumite materiale sunt create folosind substante chimice dure, care pot afecta mediul inconjurator.

Constructorii de case ecologice pot oferi o multime de sfaturi cu privire la produsele de constructii eco-friendly.

Pentru constructia caselor de lemn, Doralnic Grup se bazeaza pe exploatare si folosire rationala a resurselor naturale.

IMPACT REDUS ASUPRA MEDIULUI INCONJURATORPrietenoase cu mediul

Un alt aspect important al caselor din lemn prietenoase cu mediul, este asigurarea ca acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic si au un impact negativ minim asupra mediului. Aceasta include:

Eficienta energetica si energie alternativa
O casa din lemn ecologica va fi eficienta din punct de vedere energetic si va folosi surse alternative de energie, daca este cazul. Acest lucru nu inseamna ca gospodaria trebuie sa fie o casa neincalzita. Acest lucru inseamna pur si simplu ca energia este folosita cu grija si conservata acolo unde este posibil.
Buna izolare ajuta la mentinerea caldurii, adaugand eficienta energetica unei case. Acest lucru poate ajuta, de asemenea,  la economisirea banilor pe termen lung.
Alte masuri simple care ajuta la eficienta energetica si economisirea energiei, includ intrerupatoare automate de lumina si becuri ecologice, cumpararea de aparate electrice si asigurarea ca incalzitoarele au termostate atasate.

Conservarea apei
Apa este o resursa importanta a pamantului si una care de multe ori, este trecuta cu vederea. Faptul ca apa curata vine de la robinet, la cerere, este adesea luata de la sine, cu toate ca doar pentru a obtine apa intr-o gospodarie, implica un lung proces.
Devenind din ce in ce mai constienti de utilizarea apei, este o parte esentiala in constructia unei case din lemn prietenoase cu mediul.
Toaletele cu debit redus si masinile de spalat cu incarcare frontala sunt ambele alternative interesante pentru a reduce consumul de apa.
Doralnic Grup foloseste pentru constructia caselor din lemn, spatii special amenajate, care nu influenteaza negativ mediul.

Impactul asupra mediului inconjurator

O casa care a fost construita pe un teren curat sau pe o proprietate betonata, vor avea un impact asupra mediului. In unele cazuri, acest lucru poate schimba un mediu pentru totdeauna. Constructia caselor pe terenuri, de exemplu, poate produce un risc de inundatii, care nu a mai fost experimentat, deoarece nu exista un loc prin care apa sa curga.

Replantam de 10-20 ori mai mult lemn decat folosim in constructia caselor de lemn
Exploatare rationala, folosire rationala – acestea sunt principiile de baza in ceea ce priveste folosirea resurselor naturii, sprijinind in acest fel reimpaduririle.
Doralnic Grup replanteaza pentru viitorul copiilor nostri, viitorul companiei si pentru un mediu sanatos si curat.

CONDITII DE VIATA ECOLOGICE
O locuinta inseamna mai mult decat doar structura casei, o locuinta inseamna oamenii care traiesc in ea. O gospodarie ecologica poate ajuta mediul inconjurator in numeroase moduri:

– prin reciclare
– renuntarea la folosirea automobilelor pe cat mai mult posibil

– optati pentru pardoseli ecologice in loc de podele traditionale, atunci cand va amenajati o casa si lista poate continua.

O casa de lemn prietenoasa cu mediul, va face parte dintr-un mod de viata ecologic si va contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru noi toti.